Pianist/dirigent

Vanaf september 2019 begeleidt Karin Kroese ons koor. Van januari 2009 tot september 2017 was zij ook al verbonden aan Musical Sound. Toen begeleidde zij het koor op de piano en dirigeerde Paul Hanrath. Nu begeleid zij niet alleen, maar is ze ook onze dirigent. Dit is een hele uitdaging; zowel voor Karin als voor ons koor. 

Muziek is in het leven van Karin altijd heel belangrijk geweest. Zo speelt zij al piano vanaf haar 7de en vanaf haar 16de begeleid zij diverse koren, ook speelde ze bij het Haarlems jeugdorkest. 

Door alle ervaring die zij inmiddels heeft, ziet zij de mogelijkheid om Musical Sound te begeleiden zowel als dirigent als op piano. 

____________________________________________________
Van mei - september 2019 was Jasper Hutte onze muzikaal begeleider. Hij is een enthousiast persoon en heeft veelzijdige kennis van muziek in het algemeen. Hij is op diverse manieren bezig met muziek en brengt op zeer verrassende wijze nieuwe energie in het koor.

Jasper is dirigent en multi-instrumentalist. Zijn hoofdinstrument is de piano maar ook synthesizer en orgel zijn zeer bekende instrumenten voor hem. Daarnaast zingt hij en speelt hij klarinet en percussie.

Zijn muzikale achtergrond en interesses zijn zeer divers. Zijn passie ontstond door virtuose progressieve rock en klassieke pianomuziek. Hij heeft altijd een grote liefde gehad voor het schrijven van zijn eigen muziek en gebruikt hierbij veel improvisatie. Tijdens zijn 'Compositie voor de Media'-studie heeft hij zich verder ontwikkeld in o.a. diverse stromingen van koormuziek en balkanmuziek. Tegenwoordig is hij dirigent, pianist en componist/arrangeur bij diverse koren, speelt hij in een progressieve rockband en werkt hij aan improvisatie- en filmmuziekprojecten.

Hij is zijn droom om als ambulante muzikant zijn talenten te tonen, achterna gegaan.