Geschiedenis

Ons koor bestaat dit jaar 35 jaar. 

Op 24 september 1984 startte Leo Scheeres met Petie en Piet de Veer de eerste repetitie van Musical Sound in de muziekschool van Heemskerk. De dirigent, Andreas Kok, begon enthousiast met de musicals My Fair Lady, Oklahoma, Anatevka en The Sound of Music. De volgende dirigent, Leo Prinz, begeleidde zelf het koor op de piano. Hij wilde dat het koor een meer theatrale uitstraling had en bedacht bewegingen bij de liedjes. Het repertoire bestond uit o.a. De kleine parade, Bloemen van Hawaï en Hello Dolly. Er is toen ook begonnen met de liedjes van Walt Disney in het repertoire op te nemen.

Daarna werd Titia Meijnen onze dirigent. Het koor ging weer wat meer werken aan de muzikaliteit en de samenklank en wat minder aan de beweging en de spontaniteit. Met haar hebben we The Wizzard of Oz,The Blues Brothers en Cabaret gezongen.

Monique Houdijk dirigeerde van april 2003 tot april 2008 ons koor. Met haar behaalden we de vierde plaats bij de voorronde van het korenfestival, dat in 2006 door het Noord-Hollands Dagblad werd georganiseerd.

Paul Hanrath dirigeerde ons koor met groot enthousiasme van april 2008 tot 8 januari 2017. Paul kon bij Musical Sound zijn passie voor muziek kwijt. Hij vond goede harmonie in de muziek als ook in de groep een belangrijke basis. Verbinding tussen de koorleden stimuleert een goede samenklank. Een goede samenklank stimuleert weer de verbinding tussen de musici onderling en het publiek. Paul kon door verandering in zijn werk als informatie-analist in de ICT, helaas geen tijd meer vrijmaken voor Musical Sound.

Van januari 2017 tot maart 2019 dirigeerde en begeleidde Anja van der Ploeg ons koor. Zij vond het belangrijk dat de noten goed werden gezongen. 

Van mei - september 2019 was de jonge Jasper Hutte onze muzikaal begeleider. Hij was een enthousiast persoon en heeft veelzijdige kennis van muziek in het algemeen. Hij heeft enthousiasme in het koor teruggebracht. Jasper heeft ons verlaten omdat hij zijn droom wilde najagen als ambulant muzikant.